Dags för slutspel i Lottojox 2016/2017

Nu är det snart dags för slutspel i Lottojox. Utifrån resultatet av vårens gruppspel har lagen delats in i A- eller B-slutspel med 12 respektive 6 lag i varje slutspelsstege. Klicka här för A-slutspel respektive B-slutspel.

Slutspelet genomförs i form av en enkel utslagning. Det innebär att när man har förlorat en match så är man utslagen.

De första slutspelsmatcherna startar redan på tisdag 14/3 för A-slutspel och torsdag den 16/3 för B-slutspel. Slutspelet pågår sedan återstående tisdagar och torsdagar. Matcherna behöver inte spelas på exakt datum eller tid enligt spelprogrammet, det är dock viktigt att matcherna är spelade innan nästa omgång i stegen. Om något lag inte kan delta i slutspelet, meddela det så snart som möjligt via sms till Sofie eller Katarina.

I samband med curlingsavslutningen lördag den 25/3 spelas kl. 14:00 finalerna för A- och B-slutspel.

Fördelningen av slutspelsplatser ser ut så här:
A-Slutspel:
Grupp 1: placering 1-5
Grupp 2: placering 1-4
Grupp 3: placering 1-3

B-Slutspel:
Grupp 1: placering 6
Grupp 2: placering 5-6
Grupp 3: placering 4-5

För rangordning av lagen i seriespelet, se spelregler Lottojox.

Under slutspelet tillämpas handikapp. Lag från grupp 1 har 0 poäng, lag från grupp 2 har 1 poäng, lag från grupp 3 har 3 poäng.
Om laget lånar in en spelare från ”högre” division görs avdrag från handikapp med 1 poäng. Matcherna spelas i sex omgångar, men vid lika efter sex omgångar spelas en extra omgång.

Ingen resultatrapportering kommer att göras via Cuponline, det finns heller inte några matchprotokoll. Efter avslutad match fyll i resultatet på de slutspelsstegar som är uppsatta på anslagstavlan vid hissen.

Resultaten i slutspelsstegarna kommer också att publiceras på klubbens hemsida.

Skicka också gärna resultat direkt via SMS till Sofie eller Katarina så kan vi snabbare uppdatera resultatet på hemsidan.