Uppehåll i verksamhet 10-november till 13-december, påverkar Lottojox, divisionsspel, klubbverksamhet och uthyrningar

Som en följd av de lokala råd för Region Västerbotten som kommunicerades idag, 10 november 2020, har klubbstyrelsen tagit beslut om att ställa in stora delar curling-verksamhet under perioden 10 november till 13 december 2020. Under vecka 50 kommer nya besked om vad som gäller för julperioden. Mer information kommer.

Lokala råd för Region Västerbotten:

  • Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge. Man bör också undvika vissa typer av aktiviteter om de inte går att genomföra utan fysiskt avstånd till andra, som kontaktsporter eller hälso- eller skönhetsvård som inte är medicinskt motiverad.
  • Avstå från att göra onödiga resor såväl inom som utom regionen.
  • Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.
  • Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.

Under denna period kommer vi att ställa in Lottojoxmatcher, klubbkvällar, hallsvenskan, instruktioner och torsdagsträningarna. Juniorträningen kommer att kunna fortsätta liksom egen träning. Det är dock viktigt att tänka extra noga på att hålla avstånd och sköta handhygien. Eventuellt kommer mer information och riktlinjer kring egen träning senare under veckan.

Norr- och Västerbottens Curlingförbund (Distriktet) har även beslutat att Div 2, Div 3 och DM, inplanerat under hösten 2020, kommer att skjutas upp och eventuellt spelas efter nyår om smittläget tillåter det. Berörda lag får mer info om det i separat utskick från distriktet.

Håll ut, håll i, håll avstånd, men glöm inte att hålla kontakten (på coronasäkert sätt)!