Corona – nya nationella allmänna råd från 14 december 2020

Vad innebär det för Umeå Curlingklubb?

Folkhälsomyndighetens nya nationella allmänna råd gäller i hela landet fr.o.m. den 14 december. De nya råden ersätter de lokala allmänna råden som gäller t.o.m. den 13 december. Var och en har ett ansvar för att skydda sig själv och andra mot smittspridning och verksamheter ska vidta lämpliga åtgärder för att undvika smittspridning. Vissa av råden gäller specifikt för idrottsrörelsen och innebär att personer födda 2004 eller tidigare fr.o.m. den 14 december kan träna på ett sätt som minimerar risken för smitta om de:

  • håller avstånd till varandra
  • inte delar utrustning med varandra
  • när det är möjligt genomför aktiviteten utomhus
  • undviker gemensamma omklädningsrum
  • reser till och från aktiviteten individuellt
  • utför aktiviteten i mindre grupper (max åtta personer)

Personer som är födda 2004 eller tidigare bör förutom ovanstående även avstå från att delta i läger, matcher, cuper och tävlingar. Föreningar bör avstå från att anordna eller delta i sådan tävlingsverksamhet. Liksom tidigare får personer som ägnar sig åt yrkesmässig idrott även från den 14 december fortsätta träna och tävla. Barn födda 2005 och senare kommer få fortsätta träna som tidigare.

Beslut gällande Umeå Curlingklubbs verksamhet fr.o.m. 14 december

Det är nu tillåtet att träna i mindre grupp om man uppfyller villkoren ovan. Viktigt att respektera normen på max åtta personer per bana. För vår del i hallen kommer vi att blockera tre banor för bokningar för att minska på antal personer som befinner sig i hallen samtidigt. Vi påminner också om våra coronariktlinjer som vi gick ut med innan säsongsstart som finns uppsatta i hallen och på hemsidan. Tänk på att alltid fördela stenar så att ni spelar med samma stenar under träningen och inte delar mellan varandra. Vi kommer tills vidare inte att kunna genomföra organiserat matchspel. Matcher/tävlingar är inte tillåtna. Det innebär att det fortsatt endast är juniorträning som fortgår av den organiserade, ordinarie verksamheten. Varken klubbserier, klubbkväll eller instruktioner är tillåtna i dagsläget.

Om ni vill göra en aktivitet med era närmaste under jul- och nyårshelgerna, alltså de som ingår i er närmaste bubbla, är det helt ok att komma och spela med dem utan att de behöver betala någonting.

God jul och gott nytt år!
/Styrelsen Umeå CK