Juniorverksamhet

Vi har juniorträning måndagar 18-19.30 som är öppen för juniorer 7-21 år. Verksamheten delas upp efter ålder och förmåga på olika banor. Vi är på is 18-19.15 och avslutar med att fika på övervåningen.

Vår juniortränare heter Robert Nygren, han nås på telefonnummer 070-640 52 25 eller e-post junior@umecurling.se. Till sin hjälp har han äldre, erfarna juniorer som hjälper till på träningen.

Vi har hjälmkrav för alla nybörjare. Alla måste ha hjälm åtminstone första säsongen. Ingen spelar utan hjälm förrän tränaren bedömt att det är ok att ta av sig hjälmen.

Skor, sop och hjälm finns, för juniorerna, att låna hos oss. Kom i rörliga, varma kläder. Vantar med bra grepp är att rekommendera. Har man t.ex. stickade vantar är det svårt att greppa sopen när man ska sopa.

Försäkring under träning/tävling

Svenska Curlingförbundets Idrottsförsäkring omfattar alla medlemmar i föreningar som tillhör Svenska Curlingförbundet. Även deltagare i ”prova-på-curling” arrangerat av någon av föreningarna inom SCF omfattas av försäkringen. Försäkringen omfattar olycksfallsskada som inträffar under träning, tävling och läger (även utomlands och under färd till/från verksamheten) som arrangeras av Svenska Curlingförbundet, curlingdistrikt eller av förening ansluten till SCF.

För fullständiga detaljer se information på Svenska Curlingförbundets hemsida om försäkringar.

Om man är intresserad av curling får man komma och prova på upp till fem gånger utan kostnad. Sen vill vi att ni blir medlemmar om ni vill fortsätta. Medlemsskap för juniorer kostar 500 kr/säsong. Det betalas in på pg 205511-9. Märk med barnets namn.

Se också Miniglidarnas Facebook-sida.